Monday, October 15, 2012

Optimum Şifa Gücü İçin 4. Hafta



4. Hafta:

Proje:

Yattığımız yatak rahat mı bize uygun mu ona bakıyoruz. Değilse ortopedik bir yatakla değiştirmek en iyisi. Bir  de benim gibi sese hassas bir insansanız, beyaz ses makinelerinden (white noise generator) öneriyor Weil. Ben Apple uygulamasını indirdim. Dün biraz ders çalışırken dinledim fena olmuyor.

Diet:

  • Her gün bir diş sarımsak yemeye çalışıyoruz. As pişmiş ya da çiğ (çok pişirmek bazı özelliklerini yok ediyor)... En iyi tonik vücut için. Kalp krizlerini engellemede bir numara. Güçlü bir antiseptik. Vücuttaki doğal katil (NK-Natural Killer) hücrelerini güçlendirerek kansere karşı koruma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.  
  • İki kere et ürünü yerine soya ürünü (Doktor Weil kanser önleyici özelliğinden dolayı soya ürünlerini hararetle tavsiye ediyor ama bazı karşı görüşler için önceki yazıya göz atabilirsiniz. Bir de tiroid problemi  olanlar soyayı az tüketseler daha iyi)
  • Multi vitamin almaya başladınız mı? Mutlivitamin için en önemlisi en az 50 mg B6 ve 400 microgram folik asit içermesiymiş..

Manevi ve fiziksel:
  • Geçen hafta anlattığım nefes egzersizlerine devam. Şimdi bir de benim ev sevdiğim nefes egzersizi geliyor: Dilinizi damağınız ile ön dişleriniz arasındaki noktada tutup tamamen nefesimizi seslice ağızdan veriyoruz, sonra 4 sayıda burnumuzdan sessizce nefes alıp 7 sayıda tutuyoruz, gene seslice ağızdan 8 sayıda nefes veriyoruz. 4:7:8 ve dil hep diş ile damak arasında. Bunu günde iki kere 1-2 dakika yapıyoruz.  Her gün yaptığınız takdirde daha iyi bir uyku, daha az alkol isteği, yüksek tansiyonda iyileşme gibi sonuçları bir süre sonra görebilirsiniz. 
  • Bu hafta 5 gün 25'şer dakika yürüyoruz. Yürümenin faydalarını unutmuyoruz. . 
  • İki gün boyunca haber izlemiyoruz (ya da Facebook'a girmiyoruz). 
  • Yemekleri yemeden önce bir an durup minnetle izliyoruz. -Ben bunu çok sevdim! Yemeklerin tadı da daha bi güzel mi oluyor nedir?
  • Etrafınızda bir hastalıktan şifa bulmuş kişilerin tecrübelerini anlatmasını isteyin. Böylece bahsini geçirerek aktif olarak şifa bulmayı hayatımızın merkezine oturtmuş oluyoruz. Benim kendiliğinden geçen rahatsızlıklarım arasında çok fena bir saman nezlesi (alerji), egzema, gastrit, kronik sinüzit  ve kronik sırt ağrısı var. Sizin neler var? 
  • BİRAZ DA BENDEN EK:  Budist bir atasözü var "dikkatini çevirdiğimiz şey büyür" diye. O nedenle dikkatinizi şifalanmaya çevirirseniz o konuda sadece bilginizin değil kendi yaşadığınız tecrübelerin de arttığına şahit olacaksınız. Ben de dikkatimi artık olabildiğince hayatımda yaptığım ve yapabileceğim iyi şeylere çevirmeye çalışıyorum. Bizi daha çok tüketmemiz için kendimizi eksik hissettirmeye odaklanmış bir sistemin içinde evriliyoruz, doğal refleksimiz hep eksik görmek ve ne alsak da onu gidersek döngüsüne girmek. Buna karşın benim dikkatimi her gün çevirdiğim şey ise: İnsan kendini tam ve huzurlu hissederek de başarılı olabilir, her şeye sahip olduğunu bilerek de üretebilir. Motivasyon kaynağımız sevgi ise, kendimizin güzelliğinden çıkan her iş özgün ve muhteşem olacaktır. 
Bu aralar bayıldığım bir Budist sözü daha: " Kendine ve kendi zekana güvenmek için kendine izin vermelisin. Biz muazzam insanlarız. İçimizde muazzam şeyler var bizim. Sadece kendimiz olmak için kendimize izin vermeliyiz." Chögyamm Trungpa, Cutting Through Spiritual Materialism. 


Beşinci hafta da yakında geliyor...

Fotoğraf: Urla -İskele Aralık 2009. Tanju Okan Parkı Önü- Kitap Çevirimin son sayfalarını bitirirken..

2 comments:

  1. ''Yemekleri yemeden önce bir an durup minnetle izliyoruz.'' ve diğer öğütleriniz çok kıymetli..Teşekkürler

    ReplyDelete