Wednesday, September 26, 2012

Şekersiz Günler

Bu gün hiç bir şeker kaynağından şeker almadığım 3. gün. PMS'ime rağmen çikolata yemeyip çok daha rahat günler geçirdiğimi itiraf etmeliyim. Gerçi bu 7 günün bitip kendime gerçek bitter çikolata yiyebilme iznini vereceğim günü de iple çekiyorum. Neyse ki kızarmış ekmekle tereyağı menüme yeniden girdi de atıştırma olarak kullabileceğim bir şey çıktı. (Tereyağı Weil'ın diyetinde yasaklılar arasında değil margarinler gibi ama ne kadar az yerseniz o kadar iyi. Nagel ise çok büyük destekleyicisi tereyağının.) Tabi herşeyi modere ederek yemek en iyisi...

Bitter çikolata demişken, diş çürüğünü iyileştirme kitabında kakaoya karşı bir duruş var. Kakaonun içinde phytic asit diye bir madde varmış bir çok tohumda olduğu gibi ve bu asit, Nagel'e göre, diş çürüklerinin oluşmasına neden olabiliyormuş. Belli bir işlemden geçmeyince de (uzun süre suda bekletilmek gibi)  bu asidin miktarı hep yüksek olarak kalıyormuş. Kahve için de aynı şeyi söylüyor. Ancak ben kahve kısmını ve bu 7 gün geçtikten sonra kakao kısmını uygulamayı düşünmüyorum. Alkol alımını çok aza indirmek (alkol şekere dönüşüyor vücudumuzda çünkü) ve işlenmiş şekeri ve unu kesmek bence zaten tüm vücudun şifalanmasında bir sıçrama yaratacaktır.

İşin ilginç yanı ne ama biliyor musunuz? Çok yorgun hissettiğim dün akşam haricinde, açlık hissim çok daha azaldı. Şeker yenmediğinde oluştuğu söylenen yan etkilerden biri. Ne güzel bir yan etkiymiş. Vücudunuz çalkanan hormon seviyeleriyle uğraşmadığı için gününüz daha bir sakin ve iştahınız daha bir yerinde ve sabit oluyor. Şeker yakmak yerine de yağ yakmaya başlıyorsunuz. Bakalım kalan günler daha neler gösterecek.

Önümüzdeki günlerde Nagel ve Weston Price Derneğinin biraz da haklı bulduğum soya karşıtı çalışmalarından ve fikirlerinden bahsedeceğim ve tabi diyetin ikinci haftası da geliyor..

Fotoğraf: 2008 Bağbozumu-İzmir, pekmez yaparken...


No comments:

Post a Comment